© 2018 by bram van grinsven

house h.

in ontwikkeling

 

Aan de oude winterdijk 't Heeseind, net buiten het dorp Nuland wordt een ensemble van 6 ruime, landelijke villa's gerealiseerd. De villa's worden gebouwd aan een nieuw te ontwikkelen hofje en grenzen met hun voorgevels aan de slingerende, historische dijk. House H. zal de meest noordelijk gelegen woning zijn en grenst direct aan een nieuw te ontwikkelen natuurstrook.

De woning is in vormgeving en materiaalgebruik sterk gebaseerd op de omliggende boerderijen uit de wederopbouwperiode. Met de strak vormgegeven archetypische kapvorm en zware baksteenvolumes is House H. een hedendaagse tegenhanger van de traditionele architectuur in de omgeving. Naar de dijk en het hofje toe is het huis zeer gesloten om de privacy van de bewoners te waarborgen. Eenmaal voorbij de muren blijkt de woning een oase van openheid en licht. De zijgevels bestaan bijna volledig uit schuifpuien die de grens tussen de tuin en het interieur doen vervagen. 

Doordat de zijgevels nergens aansluiten op binnenmuren, wordt de volledige oppervlakte van het huis ervaren. De binnenruimtes vloeien naadloos in elkaar over en kunnen indien gewenst worden afgesloten met schuifdeuren. De zithoek is door de dubbele hoogte ongekend ruim en licht, maar blijft door de grote haard een huiselijke ruimte.

Oppervlakte: ong. 400 m2 inclusief bijgebouw

Locatie: 't Heeseind, gemeente 's-Hertogenbosch

Fase: Voorlopig Ontwerp

Looptijd: Augustus 2018-